În Republica Moldova „nu doar miniștrii, dar și deputații au salarii nesimțite”. Este opinia fostului membru PAS, Oleg Cernei, care, în baza declarației de avere a deputatului PAS, Gheorghe Ichim, a arătat că veniturile unui deputat se pot ridica la aproape 600 de mii de lei pe an, iar în cazul vicepreședinților de Parlament acestea ar putea fi și mai mari.

„Nu numai miniștrii au salarii nesimțite, dar și deputații noștri au salarii nesimțite”, a declarat Oleg Cernei, la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

„Iată eu am un deputat de la mine de la Sângerei care se cheamă Gheorghe Ichim, care a fost șomer până a fi ales deputat, el a fost bodyguardul doamnei Sandu. El are încasat pentru anul 2022 – date oficiale – 585 de mii de lei”, a spus Cernei.

În continuare el a explicat că 240 de mii de lei constituie salariul și încă 344 de mii de lei – „cheltuieli de protocol și promovare și cheltuieli legate de îndeplinirea atribuțiilor de serviciu”.

„Mai am o întrebare la domnul deputat Ichim că primește 79 de mii de lei indemnizație pentru închirierea spațiului locativ cu toate că domnul Ichim are apartament la Ciocana, de 7 ani, personal. Și aici apare întrebarea: domnul Ichim, este înscris pe cine – pe soacră, pe socru, pe mama? Fiindcă nu poți să pretinzi 79 de mii de lei de la Parlament, știind că dumneata la Ciocana ai apartament”, a spus Cernei.

El a mai menționat că veniturile deputatului au inclus „20 de mii de lei ajutor material, 19 mii compensare pentru tratament”.

„Deputații aceștia parcă sunt la curort: cheltuieli de protocol, cheltuieli de transport, cheltuieli de tratament, ajutor. Deci, în total deputatul a obținut venit 585 de mii de lei”, a conchis ex-membrul PAS.

Totodată, el a  precizat că „de exemplu, președintele, vicepreședinții (ai Parlamentului – n.red.), eu cred că se ridică și mai mult aceste venituri”.

Cernei a amintit că PAS în campania electorală „nu a promis” să majoreze salariile demnitarilor.

„Salariile acestea nesimțite a miniștrilor și aroganța aceasta a domnului Recean, deci aroganța aceasta când tu ridici mâna cu pixul pentru majorarea salariilor 50 de mii și pensionarul acela – mătușa Grachina și Mătușa Frasina, cu 1600 de lei, cu tarifele acestea exagerate la serviciile comunale, energie electrică, gaz, deci, aceasta este o nesimțire și o iresponsabilitate a actualului Guvern care și-a permis să majoreze aceste salarii”, a rezumat Cernei.

Până în momentul difuzări acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale Guvernului, Parlamentului, Președinției, PAS.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.