Săptămâna aceasta, ofițerul de poliție de frontieră Serghei Muntean și ofițerul de securitate Igor Ciofu sunt petrecuți pe ultimul drum. Ambii au murit pe 30 iunie, aflați la datorie la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au fost împușcați de un cetățean tadjik, Rustam Ashurov, în vârstă de 43 de ani, căruia i s-a interzis intrarea în Moldova.

Igor Ciofu a activat în cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat în perioada 2006-2022, ocupând diverse funcții de execuție, până la gradul special de locotenent-colonel. Bărbatul va fi înmormântat în satul natal Nimoreni. Ceremonia de înmormântare are loc în dimineața zilei de luni, 3 iulie.

Serghei Muntean, polițistul de frontieră ucis în atacul armat la Aeroport, va fi înmormântat cu o zi mai târziu, în satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă. El a activat  în cadrul Poliției din anul 2011, deținând funcția de agent-șef adjunct, iar de la începutul anului curent a activat  la Aeroportul Internațional Chișinău. Pe 13 octombrie, ar fi împlinit vârsta de 32 de ani.

Amintim că vineri, 30 iunie, au fost trase focuri de armă în Aeroportul Internațional Chișinău. În timp ce era escortat într-o zonă sterilă pentru a se întoarce în țara de plecare, un cetățean străin a luat un pistol de la un polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane – un polițist de frontieră și un ofițer de securitate aeroportuară. Rustam Ashurov, care a împușcat polițistul de frontieră și ofițerul de securitate, este un cetățean tadjic de 43 de ani căruia i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. Potrivit Procuraturii Generale din Tadjikistan, Rustam Ashurov este unul dintre participanții unui grup infracțional organizat implicat în răpirea prim-vicepreședintelui Orienbank din Tadjikistan.

În timpul operațiunii de neutralizare, Ashurov a fost rănit. Acum bărbatul se află la spital, starea lui este foarte gravă.

Procuratura Generală a deschis dosar penal – omor în circumstanțe agravante.

enews.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.