Ceban: Legendarii fotbaliști susțin proiectele realizate de Primăria Chișinău!


Unii din cei mai renumiți fotbaliști au jucat un meci cu elevii de la Liceul „Nicolai Gogol” pe terenul de sport renovat recent de Primăria Chișinău în colaborare cu FMF.

„Vedetele fotbalului mondial s-au arătat impresionate și susțin proiectele realizate de Primăria Chișinău împreună cu Federația Moldovenească de Fotbal și anume „Fotbal în Școli”. Din anul 2020, am început lucrările de reabilitare a terenurilor de fotbal în 6 instituții preuniversitare din municipiul Chișinău, pentru aceste obiective Primăria a cheltuit în jur de 7 milioane de lei, iar FMF ne ajută cu amenajarea covorului la aceste stadioane”, a menționat primarul general.

Astfel de terenuri de fotbal sunt amenajate în 6 instituții educaționale din capitală. Este vorba de liceele teoretice: ,,Mihai Viteazul”, ,,Liviu Deleanu”, ,,George Călinescu”, ,,Nicolae Iorga”; ,,Gaudeamus”, ,,Nicolae Gogol” și ,,Grigore Vieru”. În aceste instituții am creat clase de fotbal pentru promovarea sportului și modului sănătos de viață în rândul copiilor.
În context, edilul capitalei a menționat că prin eforturi comune se reușesc lucruri importante pentru municipalitate.

„Este o reușită a Primăriei Chișinău și a tuturor locuitorilor. Pe viitor, împreună cu Federația Moldovenească de Fotbal, ne propunem să creăm Academia de Fotbal. Actualmente, sunt anumite impedimente birocratice, dar pe care cred că le vom depăși, deoarece este vorba de copiii noștri.Totodată, ne-am propus ca în următorii 2 ani să modernizăm mai multe terenuri sportive ale instituțiilor de învățământ din municipiu, dar și să promovăm sportul chiar din clasele mici”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, primarul general a specificat că mai multe instituții publice sunt incluse într-un proiect de eficientizare energetică.

„De asemenea, 23 de instituții publice dintre care 20 instituții educaționale școli și grădinițe, fac parte din proiectul ,,Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”. Creăm condiții bune pentru copii noștri”, a declarat edilul capitalei.

Menționăm că accesul la evenimentul sportiv l-au avut doar persoanele testate împotriva virusului SARS-CoV-2.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne