Ceban, despre guvernare: Au subjugat toate instituțiile statului. Despre ce meritocrație vorbim?


Primarul general Ion Ceban critică actuala guvernare prin modurile prin care și-a subordona toate instituțiile statului. Edilul punctează că cei de la guvernare nu se mai conduct de „meritocrație”.

„Pentru prima dată am văzut cum lucrează judecătoriile noaptea, Comisia Electorală noaptea. Eu cred că a fost un obiectiv strict și este regretabil pentru cei care de fapt ajung la putere, ca să apere cât mai multă putere în aceste sens. Astăzi toate instituțiile au fost subjugate guvernării, (n.r. „mai puțin Primăria” – declarația prezentatorului). Să își pună pofta în cui.

După procuratură, după SIS, după CNA, după TRM, unde au ajuns oameni de partid în funcție – unde este acel deziderat, acea expresie din campania electorală despre transparență, despre democrație, despre standarde, despre oameni care trebuie să vină în funcție pe bază de merit. Haideți să privim lucrurile așa cum sunt ele și să nu facem interpretări acolo unde nu trebuie să fie. Aceasta este poziția mea fără a susține un candidat sau altul”, a declarat Ceban.

Amintim că scrutinul de la Bălți se află în impas, după ce candidatul PAS, nr. 3 pe listă, s-a retras din cursa electorală.

sursa: ionceban.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne