Ceban: Avem nevoie de mai mult locuri la Centrul Covid


Chișinăul trebuie să fie pregătit pentru noua tulpină de Covid-19, omicron. Primarul general, Ion Ceban, afirmă că a avut dreptate atunci când a insistat la păstrarea spațiilor de la Centrul Covid, de la MoldExpo.

Ceban mai spune că trebuie să se gândească o strategie și scenarii de lungă durată, cu privire la situația pandemică.

Edilul capitalei a punctat că în municipiu se va merge pe unele acțiuni concrete. Ceban spune că vrea măsuri de prevenire prin creșterea vaccinărilor, dar și analizarea vaccinării cu doza a 3 a tuturor persoanelor, dar nu doar a unor categorii.

Pregătirea strategică și securizarea spațiilor medicale și a spitalelor municipale în caz că apare un nou val pandemic cu tulpina Sud-Africana. Procurări strategice de echipamente de protecție, echipamente medicale esențiale in pregătire către un nou val Omicron.

„Aici solicitam MS efectuarea imediată a procurorilor strategice imediate, pentru a avea în rezervă medicamente antivirale și altele conform protocolului de tratament Covid, procurarea concentratoarelor de oxigen și consumabilelor, asigurarea cu surse și în puncte de oxigen”, a precizat edilul.

Primarul a mai cerut pregatirea spațiilor medicale la Centrul Covid de la MoldExpo în caz de un nou val mare de internări, dar și respectarea regulilor de sănătate publică.

sursa: ionceban.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne