Hong Kong se confruntă cu inundații istorice după cele mai abundente ploi de când au început măsurătorile, în 1884. Școlile au fost închise, mai multe stații de metrou sunt închise, iar pe mai multe drumuri, mașinile și autobuzele sunt pe jumătate scufundate.

În Hong Kong au căzut vineri dimineaţa, timp de o oră, cele mai abundente precipitaţii înregistrate vreodată în metropola financiară, provocând inundaţii şi perturbând traficul rutier şi feroviar, la mai puţin de o săptămână de la trecerea taifunului Haikui.

Observatorul din Hong Kong, agenţia de meteorologie din metropolă, a anunţat precipitaţii de 158,1 milimetri la sediul său între orele locale 23:00 şi miezul nopţii, fiind cel mai înalt nivel de când au început măsurătorile în 1884. Nu au fost semnalate victime.

Autorităţile au anunţat închiderea şcolilor “din cauza condiţiilor extreme”, precum şi a unor servicii vamale la graniţa dintre oraş şi centrul tehnologic Shenzhen. Metropola chineză Shenzhen (sud) care se învecinează cu Hong Kong-ul este afectată de joi de ploi torenţiale, cele mai puternice înregistrate vreodată de la începerea înregistrărilor meteorologice în zonă, în 1952, potrivit presei oficiale.

Sudul Chinei a fost lovit weekend-ul trecut de două taifunuri succesive, Saola şi Haikui. Schimbările climatice au crescut intensitatea furtunilor tropicale, cu ploi intense şi rafale puternice care provoacă inundaţii rapide şi daune în zonele de coastă, afirmă experţii.

digi24.ro

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.