Cazul copilului de 15 ani care a ajuns la spital după ce a fost agresat și electrocutat de un alt minor în curtea școlii a ajuns în atenția Avocatului Poporului pentru drepturile copilului.

„Pe parcursul săptămânii precedente, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, în limita atribuțiilor de care dispune, s-a sesizat din oficiu pe trei cazuri de rezonanță, în scopul examinării acestora după competență. Este vorba despre copilul de 15 ani din raionul Ialoveni, care ar fi fost bătut și electrocutat de către un alt elev, în curtea școlii”, scrie Avocatul Poporului.

De asemenea, alte două cazuri care au ajuns în atenția Avocatului Poporului pentru drepturile copilului se referă la două adolescente: una de 16 ani, care a rămas orfană și însărcinată să locuiască la persoane străine, și fata de 15 ani care a dat naștere prematură unui copil și se află în situație de risc. În ambele cazuri, există suspiciunea că a fost comisă infracțiunea prevăzută la art. 174 din Codul penal al Republicii Moldova, actul sexual cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani.

Amintim că mama unui băiat din Ialoveni a depus o plângere la Poliție, invocând că feciorul său a fost atacat cu un electroșoc și bătut de către un alt elev chiar în curtea Gimnaziului Malcoci, raionul Ialoveni.

stiri.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.