Cavcaliuc: Procuratura Anticorupție trebuie să-l suspende din funcție pe Dorin Recean


Consilierul Maiei Sandu pe domeniul Securitate și șeful CSS Dorin Recean, era cercetat penal, atunci când era numit în funcție, la Președinție. O declarație în acest sens a fost făcută de fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”. Gheorghe Cavcaliuc menționează că atunci când Maia Sandu îl numea în funcție pe Dorin Recean, acesta avea statut de învinuit într-un dosar care se afla la Procuratura Anticorupție.

„Dorin Recean care este consilierul Maiei Sandu și este secretarul Consiliului Suprem de Securitate cu o lună înainte de a fi numit în această funcție înaltă i-a fost clasat un dosar penal. Dorin Recean avea calitatea de învinuit într-un dosar penal care se afla la Procuratura Anticorupție”, a declarat Cavcaliuc.

Fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție susține că dosarul este pe mai multe abuzuri și încălcări. Tot, Cavcaliuc susține că Maia Sandu este cea care l-a chemat pe Dumitru Robu și i-a dat indicații ca el sa facă așa, ca urgent să închidă cauzele penale pe care era vizat Dorin Recean și, astfel, la 4 ianuarie 2022 Procuratura Anticorupție a încetat cauza penală.

„Atunci când Maia Sandu și-a dorit ca să-l numească pe Dorin Recean în funcția de consilier prezidențial și secretar al Consiliului Suprem de Securitate, ea cu ușurință a dat indicații fostului procuror general, Dumitru Robu, care era și el de buzunar și într-o secundă i-a închis dosarul penal și l-a numit ca și cel mai bun și sfânt om în această funcție înaltă în președinție”, a conchis Cavcaliuc.

Mai mult, Cavcaliuc susține că Procuratura Anticorupție, dacă este o instituție liberă, trebuie să se autosesizeze cu privire la dezvăluirile și informațiile oferite de acesta.

„1. Procuratura Anticorupție astăzi ar trebuie să autosesizeze despre informațiile respective. 2. Procuratura Anticorupție ar trebui să reia această urmărire penală cu privire la Dorin Recean. 3. Procuratura Anticorupție ar trebuie să-l suspende pe Dorin Recean din funcția de consilier prezidențial. 4. Procuratura Anticorupție ar trebuie să pornească o cauză penală pentru abuz de putere, depășirea atribuțiilor de serviciu și trafic de influență în privința lui Maia Sandu, în privința lui Dumitru Robu și ambii să fie suspendați din funcții”, a declarat Cavcaliuc.

Gheorghe Cavcaliuc este de părere că Procuratura Anticorupție trebuie să audieze cât mai urgent toate persoanele (martori), care sunt implicate în acest caz.

„Mâine Procuratura Anticorupție, în persoana lui Dragalin, ar trebui să audieze imediat pe doi procurori care au fost impuși să claseze dosarul în privința lui Recean, doar ca să fie numit în funcție, după care doi angajați ai Procuraturii, care sunt gata să dea declarații, cu unul din ei eu am vorbit. Doi angajați ai Serviciului de Informații și Securitate care i-au impus să facă controlul special a lui Dorin Recean și doi angajați ai președinției. Toți acești oameni sunt participanți la această crimă comisă la indicația Maiei Sandu și a lui Dumitru Robu și aceste persoane sunt martori care trebuie audiați imediat”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, Procuratura Anticorupție, Dorin Recean, dar și administrația prezidențială nu au comentat nicidecum declarațiile lui Gheorghe Cavcaliuc.

primul.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne