Cu mare regret, toate așteptările pe care mulți cetățeni ai Republicii Moldova le-au trăit de la începutul drumului de integrare europeană a Moldovei s-au dovedit a fi deșarte. Astfel a comentat cei 9 ani care s-au scurs de la semnarea Acordului de Asociere, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman.

„Din păcate, toate aceste așteptări s-au dovedit a fi deșarte și nu au adus nimic concret sau tangibil Republicii Moldova. Din punct de vedere economic, cota alocată Republicii Moldova se valorifică doar pentru un produs – prune, celelalte cote pentru produsele noastre se valorifică pe undeva la nivel de 3%, pe undeva – de 20%. Timp de 9 ani, standardele de calitate, totuși, nu au ajuns la cele europene și nu am reușit să intrăm pe piețele europene în volumul pe care îl plănuisem, conform Acordului”, a spus Diana Caraman, în cadrul programului  „PULS” cu Ludmila Belcencova de la postul de televiziune ORIZONT.

Totodată, parlamentarul a remarcat că, în opinia sa, „momentele politice reflectate în Acord au un impact negativ asupra situației din Republica Moldova”, precizând că acest lucru se întâmplă deoarece „Moldova nu era pregătită să semneze Acordul de Asociere cu UE”.

„Evenimentele la care asistăm astăzi, inclusiv acele crize din sistemul de justiție care trebuiau rezolvate în 9 ani – și aceasta a fost una dintre condiții – nu sunt soluționate, ci, dimpotrivă, se agravează. Toate acestea arată că atunci (în 2014 – n.r.) nu era momentul să semnăm Acordul de Asociere cu UE”, a rezumat Caraman.

Până la momentul publicării acestei știri, serviciile de presă ale Guvernului, Președinției, PAS nu au comentat declarațiile Dianei Caraman.

facebook

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.