Blocul Comuniștilor și Socialiștilor: Până în 2025, se propune desfășurarea unui Program național de revitalizare a caselor de cultură din țară


Circul din Chișinău, Cetatea Bender și Cetatea Soroca, Rezervația cultural- naturală Orheiul Vechi, Casa Muzeu Pușkin și Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz” din Chișinău urmează să fie renovate în cadrul unui Program de stat de restaurare a obiectivelor de patrimoniu de importanță națională, propus de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Despre aceasta a anunțat astăzi deputatul PSRM, Adrian Lebedinschi, președintele comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

Până în 2025 se propune desfășurarea și a unui Program național de revitalizare a caselor de cultură din localitățile țării.
”Este necesar și un program de mobilizare a teatrelor, susținerea industriei de film și revigorarea rețelelor de cinematografe naționale”, a declarat Lebedischi.

Deputatul a menționat că urmează a fi analizată și necesitatea separării Ministerului Culturii de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării sau cel puțin crearea Agenției Culturii și a unei Agenții a Sportului.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne