Biserica Ortodoxă din Moldova se roagă pentru popoarele turc și sirian afectate de cutremure devastatoare


Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir a adresat un mesaj de compasiune popoarelor turc şi sirian după cutremurul din 6 februarie, care s-a soldat cu numeroase pierderi de vieți omenești, zeci de mii de răniți și uriașe pagube materiale.

„În aceste clipe de grea încercare prin care trec popoarele turc şi sirian în urma devastatorului cutremur ce a spulberat în aceste zile oraşe întregi din cele două țări, lăsând în urmă zeci de mii de victime, suntem cu gândul la toți cei care au avut de suferit în urma acestei năprasnice calamități. Biserica Ortodoxă din Moldova, în toată plinătatea Ei, se roagă Bunului Dumnezeu să-le dea putere, răbdare şi însănătoşire grabnică celor sinistrați şi răniți, iar pe cei morți să-i odihnească în pace”, se arată în mesajul semnat de Mitropolit.

Totodată, Mitropolia se roagă să fie ajutați toți salvatorii şi voluntarii implicați în lucrările de salvare a vieților omeneşti şi de lichidare a consecințelor cutremurului, printre care se numără şi peste 50 de specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Republicii Moldova care au plecat în misiune în Turcia.

mitropolia.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne