Biserica îi cere Parlamentului să nu ratifice Convenția de la Istanbul: Atentează la valorile și credința poporului


Republica Moldova nu trebuie să ratifice Convenția de la Istanbul, iar autoritățile trebuie să înceteze promovarea oricăror concepte și idei, în particular – ideologia de gen, care contravin Constituției și care atentează la valorile fundamentale spirituale, împărtășite de majoritatea absolută a populației țării noastre. Cu acest mesaj s-a adresat Arhiepiscopul de Ungheni și Nisporeni, Petru, către Parlamentul Republicii Moldova. Mesajul vine după ce majoritatea PAS a adoptat, în prima lectură, Convenția de la Istanbul.

„Convenția în cauză propune o definiție nouă și controversată a „genului” în dreptul internațional, care presupune că sexul și „genul” sunt două concepte diferite, cel din urmă fiind un construct social, independent de sexul biologic al persoanei. Acest fapt contravine realității obiective, cât și valorilor spirituale ale populației țării noastre, și atentează la libertatea religioasă și dreptul părinților de a-și instrui copiii în conformitate cu propriile convingeri religioase și morale”, se arată în mesaj.

Arhiepiscopul atrage atenția că țările semnatare se obligă practic să recunoască „genul” ca un construct social, independent de sexul biologic al persoanei: ești femeie sau bărbat, în funcție de ce alegi. Totodată, reprezentatul bisericii atrage atenția că această Convenție a stârnit controverse în mai multe state, în special cu referire la termenul de „gen”, nefiind ratificată de statele Uniunii Europene: Bulgaria, Slovacia, Cehia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Ungaria, dar nici de Rusia, Ucraina, Azerbaidjan și Armenia, membre a Consiliului Europei.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne