Bikerii din capitală s-au imunizat împotriva COVID-19


Bikerii din capitală s-au vaccinat împotriva COVID-19. Primarul general Ion Ceban spune că salută inițiativa membrilor comunității bikerilor din capitală care s-au imunizat astăzi colectiv la Centrul municipal de vaccinare.

„Noi ieri am discutat foarte mult cu medicii din capitală, cum am putea motiva suplimentar oamenii să se vaccineze. Sunt diferite păreri, sunt și solicitări pe de altă parte. A veni o solicitare din partea comunității motocicliștilor, în jur de 60 de persoane. Este vine că oamenii prin exemplu propriu fac acest lucru și încurajează ceilalți oameni să se vaccineze. Ce este cert că altă soluție decât vaccinul nu este. Ați văzut că în luna martie spitalele erau arhipline. Specialiștii spun că am putea avea și un alt val în această perioade. Virusul poate să nu dispare, poate și să facă o mutare. Acum avem vaccin diferit, pe placul fiecăruia. De asta invităm toată populația la vaccinare. În continuare la Centrul municipal de vaccinare poate să se înregistreze orice grup, indiferent dacă este din mediul privat, un grup de vecini sau mai mulți membri ai familiei. Primăria municipiului Chișinău și toate instituțiile de profil aflate în subordinea municipalității, vor oferi în continuare suport tehnic și vor promova vaccinarea împotriva COVID-19, care spun specialiștii, reprezintă unicul instrument sigur și eficient de oprire a pandemiei”, a declarat Ceban într-un live din fața Centrului de Vaccinare.

Primarul punctează că trebuie să ne încredem în expertiza specialiștilor, să privim la experiența altor țări și să le urmăm exemplul.

„Pe viitor ne propunem să organizăm mai multe evenimente împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică pentru a încuraja populația să se vaccineze. Doar prin vaccinare putem rupe lanţul pandemic”, a conchis acesta.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne