Capitala chineză, Beijing, lovită de inundații extrem de puternice, a înregistrat cele mai abundente precipitații din ultimii cel puțin 140 de ani, de la începutul înregistrărilor, a anunțat miercuri Departamentul de Meteorologie.

„Valoarea maximă” a precipitațiilor înregistrate între sâmbătă seara și miercuri dimineața la o stație din oraș a fost de 744,8 milimetri, „cea mai mare cantitate de precipitații din ultimii 140 de ani”, potrivit Departamentului de Meteorologie din Beijing.

Înregistrările au început în 1883. „Precedentul record (…) înainte de actualul episod de precipitații” a fost stabilit în 1891, cu 609 milimetri, a precizat acesta. Ploile torențiale care au lovit Beijingul și provincia vecină Hebei (nord) s-au soldat cu cel puțin 20 de morți și 19 dispăruți, potrivit presei oficiale. Taifunul Doksuri, retrogradat la rangul de furtună, traversează China de la sud-est la nord începând de vineri, când a lovit provincia estică Fujian, după ce a lovit anterior Filipinele vecine, transmite Noi.md cu referire la g4media.ro. Ploi torențiale au început să cadă sâmbătă în zona metropolitană a Beijingului. În doar 40 de ore, capitala chineză a înregistrat echivalentul precipitațiilor medii pentru o întreagă lună iulie. Ploile torențiale au ucis în capitală cel puțin 11 persoane, inclusiv un pompier implicat în operațiunile de salvare.

noi.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.