Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a adresat Curții Constituționale o scrisoare prin care a solicitat anexarea rezultatelor măsurilor speciale de investigație, inclusiv interceptarea și înregistrarea comunicărilor și înregistrări de imagini, dintr-un dosar penal, în contextul sesizării Guvernului privind verificarea constituționalității partidului „ȘOR”. Avocații lui Ilan Șor au calificat această solicitare a lui Dragalin  drept încălcare a principiului separației puterilor în stat.

Avocatul Denis Ulanov a spus că reprezentantul Guvernului în acest caz poate prezenta orice material „prin intermediul tuturor organelor care sunt sub controlul Guvernului”.

„Domnul Digore, ca reprezentant al Guvernului, are posibilitatea prin intermediul Guvernului și prin intermediul tuturor organelor care sunt sub controlul acestui Guvern să prezinte diferite materiale, chiar dacă el nu cere acest lucru”, a spus Ulanov.

Un alt avocat, Aureliu Colenco, a spus că materialele prezentate de Procuratura Anticorupție sunt „rupte din context” și prezentate în fața CC.

„Guvernul, noi vedem, este în conlucrare concentrată cu Procuratura și prezintă aici unele extrase din dosarul penal de 65 de volume. Noi solicităm în fața onoratei curți să nu alegem ceva – toate 65 de volume atunci în fața dvs să fie”, a spus avocatul Aureliu Colenco în cadrul ședinței.

La rândul său, reprezentantul Guvernului, Eduard Digore, a confirmat că „aceste informații au fost prezentate de către Procuratură Guvernului Republicii Moldova în forma în care au fost anexate direct Curții Constituționale”.

Prezentă la ședință, deputatul Marian Tauber, a amintit despre prezumpția nevinovăției și despre faptul că materialele din dosarul penal anexate, la solicitarea lui Drăgălin, este la etapa de desfășurare și nu are vreo hotărâre definitivă.

„Acest dosar este în desfășurare și e la etapa urmăririi penale, nu există nicio decizie finală a unei instanțe. Nu înțeleg ce face acest dosar care nu este adus la bun sfârșit, la Curtea Constituțională”, a subliniat deputatul.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.