Avocatul lui Stoianoglo, despre noua sesizare de la CSP : Analfabetism juridic. Se vor face de râs


Vasile Gafton, unul dintre avocații lui Alexandru Stoianoglo, susține că nici el, nici clientul său nu au fost anunțați în legătură cu noua sesizare a procurorului Victor Furtună la CSP, prin care solicită permisiunea privind pornirea urmăririi penale pentru îmbogățire ilicită. Potrivit sesizării, Alexandru Stoianoglo, ar deține indirect, prin intermediul fiicei sale, Cristina Stoianoglo, acum în vârstă de 26 de ani, dreptul de proprietate asupra unui apartament cu o suprafață de aproape 135 de metri pătrați, cumpărat la preț de 824.815 lei. Avocatul spune că a aflat din presă care e conținutul sesizării. În opinia lui Vasile Gafton, procurorii „se vor face de râs”.

„Trăim într-un stat de drept sau pretindem că vrem să aderăm la UE, dar cu metode bolșevice? Atunci când a fost procurat apartamentul, dânsa (n.r.Cristina Stoianoglo) era majoră, avea 19 ani. Cum credeți? Putea să ia un împrumut sau o donație de la cineva? A verificat procurorul Furtună sau cei de la ARBI?”, a declarat Vasile Gafton pentru TV8.md.

Avocatul susține că deține toate probele că tranzacția a fost făcută din bani câștigați cinstit și că nu nu există nicio infracțiune la mijloc.

„Noi intuiam că o să meargă pe chestia asta și deținem probe. Cristina s-a adresat cu cerere în instanța de judecată, o să prezentăm toate probele. Atâta analfabetism juridic, mă scuzați…Iar organele noastre de drept se vor face de râs”, a spus avocatul Vasile Gafton.

Solicitarea procurorului Victor Furtună de încuviințare a inițierii urmăririi penale pentru îmbogățire ilicită în privința lui Alexandru Stoianoglo urma să fie examinată la ședința de vineri, 22 iulie a CSP. Ședința a fost amânată din lipsă de cvorum. Sesizarea ar urma să fie examinată în următoarea ședință, programată pentru vinerea viitoare, 29 iulie.

[sc name=”replica_ro” ][/sc]

  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne