Avem nevoi de șoferi de autobuz și taxatori. Ceban: Salariul pentru un șofer începător este de 9 mii de lei net. Vrem să le mărim


Parcurile de autobuze din capitală duc lipsă de taxatori și șoferi. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban. Potrivit acestuia, este nevoie de 25 de șoferi și 35 de taxatori.

„Și alte funcții sunt libere. Nu se ajung ingineri, lăcătuși, electrici, etc. Dacă vom reuși mărirea salariilor, atunci mai multe persoane vor fi atrase la aceste funcții. Nu doar pe segmentul de salarii discutăm, vrem să facem și unele schimbări interne din infrastructură”.

Responsabilii de la primărie sunt în căutare. Mai mult, Ceban spune că va veni în CMC cu propunerea de a crește salariile pentru aceste categorii. Astfel, se va propune mărirea salariilor cu 20 la sută.

La moment, un șofer începător de autobuz primește un salariu de 9 mii de lei net, cel brut fiind mai mare. Cel care are mai mult de 1 an stagiu, primește cu 20% mai mult.

Amintim că cinci din cele 100 de autobuze noi procurate de Primăria Chișinău au fost astăzi prezentate cetățenilor. Potrivit primarului general Ion Ceban, conform contractului, în următoarea perioadă, urmează să fie livrate alte 28 de unități ISUZU, iar restul vor ajunge la Chișinău până la finele anului 2021.

La sfârșitul lunii august urmează să fie livrată următoarea partidă de unități de transport. Toate unitățile sunt supuse testării tehnice, înainte de a fi repartizate pe rutele municipale.

De menționat ca până la procurarea loturilor respective, Parcul Urban de Autobuze avea în balanța sa 125 unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 scoase din folosință. Acestea urmează a fi înlocuite treptat cu unitățile noi achiziționate.

sursa: ionceban.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne