Au fost înaintate primele versiuni cu privire la izbucnirea incendiului de la Filarmonică


Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ a stabilit primele versiuni de izbucnire a incendiului în edificiul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al IGSU, Laboratorul experimental antiincendiar, care a efectuat cercetarea la fața locului, a înaintat trei versiuni. Prima ipoteză înaintată de specialiști este defecțiune a echipamentului electric. A două versiune este scurtcircuit în rețeaua electrică, iar a treia ipoteză este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului.

Conform sursei citate, specialiștii vor continua să cerceteze toate circumstanțele pentru stabilirea celei mai probabile cauze de producere a incendiului. Concluzia angajaților IGSU se va baza pe încheierea întocmită de specialiștii Laboratorului experimental antiincendiar.

În după amiaza zilei de ieri, un incendiu a mistuit peste 3500 m2 din clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Focul a distrus aproape în întregime edificiul, ambele săli de concerte fiind devastate.

În următoarele zile va fi efectuată expertiza tehnică a pereților clădirii, iar în dependență de rezultate, se va decide asupra următoarelor scenarii: demolare sau restabilire a edificiului. În cazul deciziei de demolare completă, aceasta va fi efectuată până la iarnă.

 


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne