Ministerul Român de Externe a emis atenționări de călătorie pentru Grecia, Spania și Italia, țări aflate toate sub cod roșu de caniculă.

În Grecia autoritățile au emis ordin de evacuare pentru unele stațiuni amenințate de incendiile de vegetație uscată izbucnite în mai multe regiuni, iar în insula spaniolă La Palma pompierii încearcă să țină sub control un incendiu care a cauzat evacuarea a cel puțin 4.000 de oameni. Și în Elveția un incendiu forestier izbucnit lângă Bitsch, în sudul țării, a dus la evacuarea câtorva sate. Iar în Franța astăzi sunt anunțate valori de până la 40°C, după cum relatează de la Paris corespondenta RRA Daniela Coman.

Météo-France a dat cod portocaliu și galben în sfertul sud-estic al țării, unde maximele vor atinge între 35 și 40°, senzația de cal fiind și mai puternică pe fondul secetei prelungite din aceste zone. Temperaturile rămân ridicate și noaptea. Meteorologii vorbesc de un episod canicular, a cărui persistenţă impune o vigilență deosebită, mai ales în cazul persoanelor fragile. Ministrul tranziției ecologice, Christophe Béchu, a asigurat că autoritățile sunt pregătite să vină în sprijinul populației.

“Fântâni şi spații de răcorire vor fi puse la dispoziția publicului, supravegherea transportului în comun, în gări, pe autostrăzi. Ne-am adresat angajatorilor din construcții pentru a opri lucrul pe șantiere la orele cele mai fierbinți, iar organizatorii de evenimente sportive sau culturale prevăzute în timpul acestui val de căldură au fost avertizați să decidă dacă le mențin sau nu”, a declarat Christophe Béchu.

Pentru majoritatea regiunilor alertate, episodul canicular va dura până vineri, însă pe Coasta de Azur și Insula Corsica se va prelungi și în zilele următoare.

romania-actualitati.ro

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.