Noile tarife la energia electrică aprobate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au intrat în vigoare vineri, 7 iulie. Astfel, consumatorii finali din centrul și sudul țării vor achita 2,57 lei/kWh, cu 42 de bani mai puțin decât prețul actual – 2,99 lei/kWh.

Consumatorii din nordul țării vor achita 3,20 lei/kWh pentru energia electrică furnizată de FEE Nord, cu 38 de bani mai puțin decât prețul în vigoare – 3,58 lei/kWh.

Hotărârile au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Miercuri, 5 iulie, ANRE a aprobat diminuarea prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și de către S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE Nord).

Conform notei de argumentare a ANRE, factorii care au influențat diminuarea prețului energiei electrice furnizate de Premier Energy sunt:

diminuarea prețului de procurare a energiei electrice de la furnizorul central cu circa 20%, micșorându-se astfel costurile aferente procurării energiei electrice cu circa 198,6 mil. lei;

diminuarea cheltuielilor aferente energiei electrice procurate cu circa 246,8 mil. lei, ca urmare a reducerii prețurilor de procurare a energie de la furnizorii din regiune;

diminuarea costurilor pentru prestarea serviciilor de distribuție cu circa 146 mil. lei, ca urmare a reducerii tarifelor pentru prestarea serviciului de distribuție a energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A.

De la mijlocul lunii aprilie, consumatorii Premier Energy, din centrul și sudul țării, au achitat 2,99 lei/kWh, iar consumatorii operatorului S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, din nordul republicii, achită 3,58 lei/kWh.

zdg.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.