În R. Moldova există o inflație a automobilelor, iar numărul mașinilor aduse de peste hotare a crescut cu 16% de la începutul anului.

Datele au fost prezentate de către directorul adjunct al ASP, Iurie Cristea.

„Pe an, ASP eliberează circa 40.000 de permise de conducere. Volumul de automobile care vin în raport cu automobilele care sunt… nu știu cât va rezista rețeaua noastră de trafic rutier”, a declarat acesta.

În cele din urmă, Cristea a venit cu două propuneri inspirate din UE. Mai exact, acesta propune examinarea mai dură a viitorilor șoferi.

„Există o lipsă de conexiune între rata de succes a absolvenților versus stabilitatea financiară a școlilor auto. Noi atenționăm școlile auto că probabil vom aplica niște măsuri mai stricte”, a declarat Cristea.

În această ordine de idei, reprezentantul ASP propune ca permisele de conducere să fie eliberate inițial pe un termen de doi ani, perioadă în care noul șofer să fie testat, iar dacă nu comite nicio încălcare, permisul i se va prelungi cu 10 ani.

Cristea a mai propus ca elevii școlilor auto să susțină mai întâi examenul teoretic la ASP înainte de a trece la lecțiile practice.

Știri.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.