Salvatorii IGSU din nordul și centrul țării lucrează în regim sporit în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, înregistrate în seara zilei de 25 iulie 2023.

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului, de intervențiile angajaților IGSU a fost nevoie în 13 localități din raioanele Edineț, Fălești, iar Rîșcani, Bălți, Glodeni, Soroca, Criuleni Hîncești, Ștefan Vodă, Ialoveni, Ocnița, Drochia, dar și în capitală, notează Noi.md.

Echipele de salvatori IGSU au intervenit pentru a defrișa mai mulți copaci doborîți pe drumurile locale, care au blocat circulația în municipiul Edineț și alte localități, dar și pentru înlăturarea arborilor și crengilor, care s-au prăbușit peste mai multe autovehicule.

Totodată, rafalele puternice de vînt și ploi torențiale au smuls foi de ardezie de pe acoperișurile mai multor case și clădiri. Cele mai multe intervenții au avut loc în municipiul Edineț și în orașul Cupcini. Aici, salvatorii au efectuat lucrări de defrișarea copacilor doborîți și deblocarea drumurilor.

La moment, situația se ameliorează, iar în urma intervențiilor IGSU la deblocarea drumurilor, circulația rutieră în municipiul Edineț a fost restabilită. Mai mult, echipele IGSU sînt antrenate la deblocarea traseului spre mănăstirea „Nașterea Domnului” Zăbriceni.

Totodată, în urma furtunii, în mai multe localități din țară au fost înregistrate deconectări de la energia electrică. La data de 26 iulie, către ora 06:00, au rămas deconectate parțial de la energia electrică 76 localități, din 9 raioane printre care raioanele Drochia, Dondușeni, Soroca, Rîșcani, Edineț.

Salvatorii și pompierii continuă să lucreze la fața locului. Prejudiciile și pagubele materiale în urma condițiilor meteorologice nefavorabile înregistrate urmează a fi stabilite ulterior în cadrul Comisiilor pentru Situații Excepționale teritoriale.

noi.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.