Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a demarat o serie de controale la mai mulți colectori de animale, urmând a fi verificate originea animalelor, precum și respectarea cadrului normativ privind sănătatea, bunăstarea, identificarea și înregistrarea animalelor. Potrivit unui comunicat de presă al autorității, acțiunea are drept scop combaterea activităților clandestine de procurare, transportare și comercializare tenebră a animalelor.

„Acțiunile care urmează a fi derulate în perioade de timp diferite, păstrând elementul „surpriză”, sunt complexe și diferă de la caz la caz, fiind vizați persoane fizice, transportatori de animale, ferme și abatoare de animale, colectori de animale, târguri de animale, sau alte locații unde se întrețin sau se manipulează animale (porcine, bovine, ovine, păsări ș.a.) desfășurare legal sau ilegal”, precizează sursa.

ANSA a menționat că transportarea ilicită a animalelor implică riscul izbucnirii focarelor de boli cum ar fi pesta porcină africană, gripa aviară, rabie, precum și plasarea pe piață a cărnii care poate prezenta risc pentru sănătatea umană, obținută în abatoare care activează ilicit.

ansa.gov.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.