Crearea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, cunoscut în spațiul public drept „Patriot”, ar putea dispărea după o anumită perioadă. De această părere este politologul Anatol Țăranu, care susține că atribuțiile centrului nu sunt clar delimitate.

 “Există o anumită doză de ambiguitate în ceea ce privește formula după care va funcționa acest centru, chiar dacă regulamentul publicat mai degrabă vorbește despre componenta de consultanță, decât cea decizională. Instituirea unui asemenea organ în condițiile în care lucrurile se derulează în mod normal, fără ceea ce se numește război la hotar, ar fi provocat o reacție violentă din partea societății. Însă, eu cred că el va dispărea după ce lucrurile se vor normaliza”.

Totodată, în spațiul public circulă zvonul precum că fosta ministră de Interne, Ana Revenco ar putea fi numită în funcția de șefă a Centrului pentru Combaterea Dezinformării. Întrebat dacă această decizie ar leza din imaginea partidului “Acțiune și Solidaritate” dat fiind faptul că recent a fost demisă din cauza atacului de la aeroport, Țăranu a declarat că aceștea nu–și pot permite să renunțe la persoanele cu experiență.

 „Nu cred că posibila numire a doamnei Ana Revenco în funcția de director al acestui centru, ar putea să aducă prejudicii serioase PAS-ului. Cei din PAS se confruntă cu un deficit de cadre și în acest caz nu poți să-și permiți cu ușurință să neglijezi oamenii care au acumulat o anumită experiență”, a mai adăugat Țăranu.

Până în momentul publicării știrii, persoanele vizate nu au venit cu o reacție la aceste declarații.

Crearea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, cunoscut în spațiul public drept „Patriot”, a fost votată de Parlament. Subiectul a fost dur criticat în spațiul public, invocându-se faptul că ar putea fi lezată libertatea de exprimare. Aceeași opinia se arată și în expertiza efectuată de CNA.

Inițial, șefa statului propunea ca instituția să se numească „Patriot”. Mai târziu, însă, s-a decis să fie redenumit în Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării.

facebook

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.