Analist politic: PAS nu face nimic fără girul Președintelui Republicii Moldova


Partidul Acțiune și Solidaritate nu face nimic astăzi fără girul Președintelui Republicii Moldova. O opinie în acest sens a fost exprimată de analistul politic Victor Nichituş în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

„Dacă stăm și privim ce se întâmplă în spațiul public din Republica Moldova constatăm că de fapt, astăzi, nimic nu se întâmplă sau nu face Partidul Acțiune și Solidaritate fără girul Președintelui Republicii Moldova”, a adăugat Victor Nichituș, subliniind că aceasta înseamnă o înclinare a țării noastre spre prezidențialism.

De cealaltă parte, avocatul Ion Dron a declarat că Republica Moldova are o formă de guvernământ bastard, subliniind că el ca și mulți alții este adeptul republicii parlamentare.

„Noi suntem o formă de guvernământ bastard, suntem a nimănui. Dacă privim atent ce înseamnă republică parlamentară, prezidențială, semi-prezidențială – Republica Moldova este exact una bastard. Eu sunt adeptul republicii parlamentare din simplu motiv că sunt adeptul democrației cu toate hibele pe care le are”, a conchis Dron.

Menționăm că, în momentul scrierii acestei știri serviciul de presă al PAS, dar și serviciul de presă al președinției și parlamentului nu au răspuns nicidecum la aceste declarații.

primul.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne