Președintele Partidului “Șansă”, Alexei Lungu, a comentat declarațiile premierului Dorin Recean, care susține că țara avansează în diverse domenii.

“Acordurile semnate și zonele de liber schimb nu par să fi dus la creșterea așteptată. Exportul de mărfuri moldovenești timp de un an a scăzut cu 11%, și vorbim despre industriile importante. Acum că Moldova a semnat un acord cu Asociația Europeană de Liber Schimb, care include patru țări: Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, ne întrebăm: Cât de interesate sunt aceste țări de produsele noastre? Cine știe ce procent din exporturile din Moldova merg către aceste țări? A ajutat asta la îmbunătățirea situației în domeniul economiei/comerțului?”, a declarat Lungu pe pagina sa de Facebook.

Totodata, politicianul consideră că atâta timp cât guvernanții renunță la acordurile cu CSI, țara noastră pierde afacerile și diaspora.

“Exportul de mărfuri către țările CSI s-a ridicat la 523,8 USD (cu 27,4% mai mult decât anul trecut). Dar am riscat să ne pierdem poziția pentru câștiguri imprevizibile. Scepticismul crește și mai mult dacă ne uităm la corupția din țară. Cum putem atrage investitori străini într-un mediu corupt? Cum cineva poate avea încredere în țara noastră dacă proprii cetățeni caută o viață mai bună în străinătate?”, a mai adăugat Lungu.

Alexei Lungu consideră că, în goana după vise, autoritățile țării noastre nu ar trebui să piardă contactul cu realitatea. Politicianul subliniază că nu trebuie să credem orbește în vorbele celor de la putere, ci să cerem de la guvernare acțiuni concrete care să ne îmbunătățească efectiv viața.

Până în momentul redactării acestei știri, serviciul de presă al Guvernului nu a comentat declarațiile lui Alexei Lungu.

facebook.com

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.