Pagubele provocate de intemperii au crescut după ce în raioanele Hâncești și Dubăsari a plouat cu grindină de mărimea oului de găină. În urma furtunii, mai multe plantații de viță-de-vie au fost distruse, iar agricultorii se tem că anul acesta vor rămîne fără recoltă și cu datorii la bănci.

În urma furtunii din 26 iulie, o bună parte a culturilor din localitatea Bozieni, raionul Hîncești au fost distruse. Cele mai afectate au fost terenurile cu viță-de-vie. Simion Starinschi a mers la primărie să înregistreze pagubele. Cu lacrimi în ochi, bărbatul a spus că în doar câteva minute grindina i-a distrus munca de trei ani.

Grindina a afectat grav plantele. Frunzele viței-de-vie au fost găurite, iar strugurii, care urmau să ajungă pe piață în maximum o săptămână au fost sfărâmați. Bărbatul spune că nu mai poate salva nimic din roadă, iar după pierderile cu care s-a ales ieri, se gândește să renunțe cu totul la bucata de pămînt, notează Noi.md cu referire la tv8.

Din șase hectare de viță-de-vie, i-au rămas în picioare acum doar cinci, doar că și aceasta este afectă în proporție de 70% la sută.

Primarul satului Bozieni susține că acoperișurile mai multor case au fost avariate, iar până acum la primărie au fost înregistrate cel puțin 12 plângeri privind pagubele provocate de grindină.

noi.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.