Cel puţin 52 de persoane au murit joi într-un incendiu izbucnit într-o clădire cu mai multe etaje din Johannesburg, cel mai mare oraş din Africa de Sud, au anunţat serviciile de urgenţă. Printre persoanele decedate se numără şi un copil mic, relatează The Guardian.

Serviciile de gestionare a situaţiilor de urgenţă au declarat că alte 43 de persoane au fost rănite în incendiul izbucnit joi dimineaţa, potrivit News.ro. Clădirea a fost evacuată, iar purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență, Robert Mulaudzi, a declarat că o operaţiune de căutare şi recuperare este în curs de desfăşurare.

Este probabil ca numărul morţilor să crească, a spus el. Nu este clar deocamdată ce a provocat incendiul. În interiorul clădirii de cinci etaje se afla „un adăpost improvizat”, a spus Mulaudzi.

„Sunt o mulţime de structuri informale în interiorul clădirii. Există o multe resturi pe care trebuie să le îndepărtăm”, a adăugat oficialul.

Autorităţile au declarat că incendiul a fost în mare parte stins, dar fumul încă se mai strecura din clădirea aflată în centrul oraşului Johannesburg. Imaginile de la televiziuni au arătat maşini de pompieri şi ambulanţe în faţa unei clădiri cu ferestre arse, care a fost izolată de poliţie.

digi24.ro

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.