Jurnalistul Alexei Lungu, activist al organizației Stop Media Ban, membrii căreia astăzi protestează în fața Parlamentului European, la Bruxelles, a declarat că ei vor „continua lupta indiferent de presiunile la care suntem supuși la noi acasă”.

„Noi vom continua lupta noastră indiferent de presiunile la care suntem supuși la noi acasă. Astăzi suntem la Bruxelles, mâine putem fi în orice capitală europeană. Ne vom duce mesajul până la capăt, așa încât să ne atingem ținta. Iar ținta noastră nu este lupta cu puterea, ținta noastră este lupta pentru libertatea de exprimare și libertatea presei la noi acasă”, a spus Lungu într-un mesaj video distribuit pe rețele de socializare.

Jurnalistul a transmis câte un mesaj autorităților UE și celor din Republica Moldova.

Întrebarea adresată autorităților de la Bruxelles a fost despre „ce se întâmplă cu libertatea de exprimare în Uniunea Europeană?”.

Iar mesajul adresat guvernării de la Chișinău – președintelui, prim-ministrului și speakerului – a fost că nu poți deveni o țară membră a UE, „închizând șase posturi peste noapte fără nicio explicație”.

În aceste zile, la Bruxelles, își desfășoară lucrările sesiunea Parlamentului European. Jurnaliștii Stop Media Ban Ludmila Belcencova și Alexei Lungu se află acum în capitala belgiană pentru a atrage din nou atenția parlamentarilor europeni asupra situației cu libertatea de exprimare din Republica Moldova.

Amintim că, recent, în Moldova a fost lansată platforma pentru promovarea și apărarea drepturilor jurnaliștilor independenți – Stop Media Ban. Inițiatorii acesteia au anunțat că este o platformă neguvernamentală, non-profit și reprezintă o alternativă tuturor platformelor profesionale deja existente.

Până la momentul difuzării acestei știri declarațiile lui Alexei Lungu nu au fost comentate de serviciile de presă al Președinției, Parlamentului, Guvernului.

telegram

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.