22 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost distribuite în regiunea transnistreană


Din loturile de ajutoare umanitare oferite Republicii Moldova și din achizițiile efectuate din resurse bugetare, în perioada 16 iunie-21 iulie 2021, au fost redistribuite pentru administrare în regiunea transnistreană, 22 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Astfel, în stânga Nistrului au ajuns 15 mii de doze de Janssen Ad26COV2.S, cinci mii de doze Sinopharm și două mii de doze de Astra Zeneca.

Loturile de vaccin transmise au fost însoțite de seringi pentru administrarea acestora, cu titlu gratuit și contra plată pentru vaccinările de rutină conform Programului de imunizări aprobat.

Pentru toate unitățile administrativ-teritoriale ale Republicii Moldova, inclusiv pentru raioanele de est ale țării, repartizarea vaccinurilor s-a desfășurat în mod echitabil și proporțional.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început pe teritoriul Republicii Moldova la data de 2 martie 2021, iar până la ziua curentă au fost administrate 892293 doze de vaccin, dintre care 107306 în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne